top of page

| 2e lockdown corona - maatregelen | fotoshoot|

Bijgewerkt op: 8 feb. 2021

>> Aangepast op 7-1-2021 & 8-2-2021

De schuine teksten, zijn de oude teksten gepubliceerd op 18-12-2020!


Inmiddels heb ik een soort van nieuw "levensmotto", 'HET IS WAT HET IS!', sinds het hele corona gebeuren! Al zouden we het allemaal zo graag anders willen zien en zeker deze maand, die zou moeten draaien om warmte, knuffelen, saamhorigheid en gezelligheid. Vol goede moed keek ik uit naar een mooie decembermaand, want de cijfers waren inmiddels gedaald (en dit blijkt feitelijk ook zo te zijn?!).


Ik hoorde maandagochtend op het schoolplein en op de radio, al wat signalen van de komende nieuwe maatregelen, ik kijk namelijk sinds een aantal jaren geen nieuws meer, omdat ik er nooit echt gelukkig van wordt! Ineens krioelde maandagmiddag de onrust door mijn lijf... Het nieuws wat de premier dezelfde avond mededeelde heb ik ook echt even moeten laten bezinken, want hier was ik niet op voorbereid! Zowel niet voor de fotostudio, als het feit dat ik sinds dinsdag de kinderen al thuis en deze ook gewoon thuisonderwijs dienen te krijgen... Pff! Het was even wat veel... Gelukkig is het nieuws inmiddels redelijk geland, maar nu...| Hoe zit het nou precies?

Ik ben sinds de aankondigingen al goed rond aan het kijken & lezen over wat er WEL mag... Maar het blijkt allemaal nog best onduidelijk te zijn. Fotografie is namelijk een luxe en geen essentieel beroep. Echter waren er bepaalde protocollen en meldde het Dupho (Dutch Photographers, association of professional photographers) dat fotostudio's gewoon open mogen blijven... Daarnaast zou het gewoon kunnen, mits die 1,5 meter gewaarborgd kunnen worden.| Nieuws van 6 januari

Op 6 januari kwam er een artikel naar buiten van de beroepsorganisatie van professionele fotografen, waaruit blijkt (na onderzoek & navraag bij de overheid) dat werken in de fotostudio, alleen op afspraak, wel is toegestaan! Mocht je interesse hebben, dan kan je hier het hele artikel lezen! Waar ik ergens een klein dansje van blijdschap deed, sloeg de twijfel ook gelijk toe! Want waar doe je goed aan...


In alle eerlijkheid, er moet ook gewoon brood op de plank komen! Echter vraag ik me ook af of mijn klanten het überhaupt wel zien zitten?! Ik laat het gewoon op me af komen en zal hieronder een toelichting geven op de mogelijkheden van de verschillende fotoshoots...| Wat mag nou wel & wat mag niet...


Het allerbelangrijkste is dat we ons tijdens welke fotoshoot dan ook, aan alle huidige maatregelen moeten houden, zoals; 1,5 meter afstand, max. 2 volwassen die de studio (per dag) mogen bezoeken, mondkapje in de studio, max. 1 huishouden of 2 personen buiten en natuurlijk de andere welbekende maatregelen. Naast het feit dat er wel wat mogelijkheden zijn, zijn er ook dingen die nog niet kunnen... Die ga ik hieronder even extra toelichten. Daar vind je zowel de originele tekst (van 18-12-2020) als de nieuwe aanvullingen.- Geposeerde newborn fotoshoot - Deze kunnen vanaf 8-2-2021 weer gewoon plaats gaan vinden, als jullie er als ouders volledig achter staan! Ik neem uiteraard de nodige maatregelen en vraag jullie ook om de regels in acht te nemen. Jullie wondertje is maar 1x zo klein, dus daar wil je gewoon altijd op terug kunnen kijken, toch?!


- Lifestyle newborn fotoshoot - Dit is gewoon mogelijk, want deze fotoshoot vindt plaats bij jullie thuis en valt onder een gewone familie fotoshoot. Ik draag een mondkapje en vraag jullie zelf de baby evt. te poseren o.i.d. Uiteraard worden naast papa & mama, ook oudere broertje(s) en/of zusje(s) bij deze shoot betrokken!- Cakesmashes - Het leukste is om deze natuurlijk voor of rond hun eerste verjaardag plaats te laten vinden... Dit is ook gewoon mogelijk! Daarnaast blijft het een leuke keepsake en kan deze uiteraard ook gewoon plaats vinden als ze al jarig zijn geweest :)- Zwangerschapsfotoshoot - Deze fotoshoot is natuurlijk niet eindeloos uit te stellen en kan me goed voorstellen dat je toch heel graag wat foto's wilt van je zwangere buik, voordat jullie wondertje er is. Er zijn twee mogelijkheden en dat zijn een lifestyle fotoshoot bij jullie thuis, waarbij ook de partner en evt. oudere kindjes betrokken kunnen worden! Of een fotoshoot op een mooie buiten locatie, waarbij enkel de aanstaande foto op de foto mag.- 2in1 portretten - Deze vinden plaats in de studio en kunnen daarom gewoon geboekt worden. Voorkeur heeft wel, net als bij alle andere shoots, dat ik zo min mogelijk volwassenen in de studio wil ontvangen. Dus mocht het om een portret van kinderen gaan, dan mag er één ouder mee.
| Heb je nog vragen?

Ik kan me goed voorstellen dat je misschien nog vragen hebt, stel ze dan gerust! Ik vind het zelf ook best lastig allemaal... Daarnaast zijn deze opties altijd onder voorbehoud, want als ik de geruchten mag geloven, zal de lockdown volgende week verlengd worden en volgen er wellicht toch nog weer strengere maatregelen! Laten we met z'n allen duimen dat het snel voorbij is!


| Zelf foto's maken...

Mocht je bepaalde momentjes toch graag vast willen leggen, neem dan even een kijkje op het blog wat ik de tijdens de eerste lockdown schreef met tips & trucs om zelf de mooiste foto's te kunnen maken!


Lieve groetjes, Petra
238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page