top of page

| 2e lockdown corona - maatregelen | fotoshoot|

Bijgewerkt op: 8 feb. 2021

>> Aangepast op 7-1-2021 & 8-2-2021

De schuine teksten, zijn de oude teksten gepubliceerd op 18-12-2020!


Inmiddels heb ik een soort van nieuw "levensmotto", 'HET IS WAT HET IS!', sinds het hele corona gebeuren! Al zouden we het allemaal zo graag anders willen zien en zeker deze maand, die zou moeten draaien om warmte, knuffelen, saamhorigheid en gezelligheid. Vol goede moed keek ik uit naar een mooie decembermaand, want de cijfers waren inmiddels gedaald (en dit blijkt feitelijk ook zo te zijn?!).


Ik hoorde maandagochtend op het schoolplein en op de radio, al wat signalen van de komende nieuwe maatregelen, ik kijk namelijk sinds een aantal jaren geen nieuws meer, omdat ik er nooit echt gelukkig van wordt! Ineens krioelde maandagmiddag de onrust door mijn lijf... Het nieuws wat de premier dezelfde avond mededeelde heb ik ook echt even moeten laten bezinken, want hier was ik niet op voorbereid! Zowel niet voor de fotostudio, als het feit dat ik sinds dinsdag de kinderen al thuis en deze ook gewoon thuisonderwijs dienen te krijgen... Pff! Het was even wat veel... Gelukkig is het nieuws inmiddels redelijk geland, maar nu...| Hoe zit het nou precies?

Ik ben sinds de aankondigingen al goed rond aan het kijken & lezen over wat er WEL mag... Maar het blijkt allemaal nog best onduidelijk te zijn. Fotografie is namelijk een luxe en geen essentieel beroep. Echter waren er bepaalde protocollen en meldde het Dupho (Dutch Photographers, association of professional photographers) dat fotostudio's gewoon open mogen blijven... Daarnaast zou het gewoon kunnen, mits die 1,5 meter gewaarborgd kunnen worden.| Nieuws van 6 januari

Op 6 januari kwam er een artikel naar buiten van de beroepsorganisatie van professionele fotografen, waaruit blijkt (na onderzoek & navraag bij de overheid) dat werken in de fotostudio, alleen op afspraak, wel is toegestaan! Mocht je interesse hebben, dan kan je hier het hele artikel lezen! Waar ik ergens een klein dansje van blijdschap deed, sloeg de twijfel ook gelijk toe! Want waar doe je goed aan...


In alle eerlijkheid, er moet ook gewoon brood op de plank komen! Echter vraag ik me ook af of mijn klanten het überhaupt wel zien zitten?! Ik laat het gewoon op me af komen en zal hieronder een toelichting geven op de mogelijkheden van de verschillende fotoshoots...| Wat mag nou wel & wat mag niet...


Het allerbelangrijkste is dat we ons tijdens welke fotoshoot dan ook, aan alle huidige maatregelen moeten houden, zoals; 1,5 meter afstand, max. 2 volwassen die de studio (per dag) mogen bezoeken, mondkapje in de studio, max. 1 huishouden of 2 personen buiten en natuurlijk de andere welbekende maatregelen. Naast het feit dat er wel wat mogelijkheden zijn, zijn er ook dingen die nog niet kunnen... Die ga ik hieronder even extra toelichten. Daar vind je zowel de originele tekst (van 18-12-2020) als de nieuwe aanvullingen.