top of page

| Fotografietips voor in huis | Tips & trucs voor mooi belichte foto's binnenhuis|

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2020

Met de "quarantaine" van kracht, kunnen we er maar beter het beste van maken. MAAK foto's van deze periode! Niet alleen als herinnering aan de tijd dat we zoveel weken binnen moesten blijven, vanwege het corona-virus... Maar ook aan de tijd dat de kinderen thuis onderwijs kregen, we meer tijd hadden voor spelletjes, er samen schoongemaakt & gekookt werd en we gewoon SAMEN thuis waren, zonder het alledaagse gehaast!


Vroeger nam ik mijn bakbeest (grote camera) overal mee naar toe, maar dat is tegenwoordig niet meer zo... Naast het feit dat we gewoon vaak te druk zijn, heb ik ook gewoon een telefoon bij de hand, die "plaatjes" kan schieten. Het is zo lekker makkelijk en ik hoef geen rekening te houden met alle instellingen. En toch mis ik het... Mooie foto's van ons gezin, gewoon zoals we zijn en van ons dagelijkse leven.Vorige week besloot ik mijn camera beneden te leggen en hem, juist nu, vaker te gaan gebruiken en heb al heel wat mooie foto's gemaakt, gewoon in & om het huis... Van de ups, maar ook zeker van de downs oftwel, the good, the bad & the ugly! Ik poste een story op instagram en vroeg of mijn volgers het leuk zouden vinden om fotografietips te krijgen om binnenshuis mooie, goed belichte foto's te krijgen... In deze blogpost vind je tips & trucs voor het fotograferen in huis... Dus let's go!


Oh en niet geheel onbelangrijk, voordat ik het vergeet...

Zorg dat je er zelf ook op staat!!| Camera of telefoon? |

Niet iedereen beschikt over een digitale spiegelreflex, fullframe of een compact camera... De tips die ik met jullie wil delen, zijn dan ook meer algemeen. Dus ook zeker handig als je enkel met je telefoon of tablet foto's kan maken. Wil je meer diepgang en leren fotograferen met een spiegelreflex camera? Dan kan ik je de workshop basisfotografie van Gaby aanraden!


| Algemene tips |

- Onder het motto, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je lens schoon is... Dit geldt natuurlijk niet alleen voor camera's, maar ook zeker voor je telefoon of tablet.

- Probeer de camera goed stil en recht te houden, om wazige, bewogen foto's te voorkomen.

- De mooiste foto's met je telefoon/tablet maak je met de camera aan de voorkant... Een selfie is leuk, maar meestal heeft deze een stuk meer ruis dan de camera aan de achterkant.

- Probeer zo min mogelijk in te zoomen met je telefoon of tablet . Hierdoor krijg je al snel een korrelig beeld. Kies er dus liever voor om wat dichter bij je onderwerp te komen.