• Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Kledingtips

 

Op deze pagina vind je wat kledingtips voor een shoot bij Past & Present fotografie.

 

Op de eerste plaats komt natuurlijk het feit, dat je je lekker moet voelen in wat je draagt! Zorg dat de kleding niet ongemakkelijk of te strak zit.

Bij het fotograferen van meerdere personen is het het mooist, om de kleding enigszins op elkaar af te stemmen. Het is absoluut niet nodig dat iedereen hetzelfde draagt, maar kies bijvoorbeeld  2 of 3, bij elkaar passende kleuren. Gelieve géén drukke prints te kiezen, zoals: ruitjes, streepjes of grote logo’s en/of letters op kleding. Ook fel gekleurde of fluorescerende kleding wil ik je ten zeerste afraden, als we buiten fotograferen kan dit heel hard (en niet mooi) overkomen en dat zou zonde zijn van de foto’s.

Laagjes & accessoires  doen het altijd goed… Een simpel shirt met een mooie sjaal, een jasje of vestje ergens overheen voor een wat speelser effect, maar ook sieraden (niet te opzichtig) of haar accessoires kunnen je outfit net dat beetje extra geven.

Schoenen mag… maar blote voeten mag natuurlijk ook. Heb je gekozen voor een fotoshoot op locatie, denk er dan aan welke schoenen je draagt en niet op je naaldhakken door het bos hoeft.

Make-up Probeer je make-up een beetje subtiel te houden…Hoe natuurlijker, hoe mooier. Teveel rouge kan bijv. erg hard overkomen op de foto’s en ook glitters raad ik af.

Extra kleding Ik zou je willen adviseren om altijd een extra setje kleding mee te nemen… Je weet het nooit met kinderen ;) Daarnaast is er tijdens de shoot, ook de mogelijkheid voor een kledingwissel (dit geldt niet bij mini shoots). 

Heb je toch wat meer ideeën en/of inspiratie nodig? Ik heb een speciaal pinterest bord aangemaakt met wat voorbeelden. Onderaan de pagina vind je hier wat voorbeelden van. 

Als je er echt niet uit komt, wil ik je graag adviseren!

Liefs, Petra