top of page

Kledingtips

 

Op deze pagina vind je kledingtips voor een shoot bij Past & Present fotografie.

 

Bij het fotograferen van meerdere personen is het het mooist, om de kleding enigszins op elkaar af te stemmen. Het is absoluut niet nodig dat iedereen hetzelfde draagt, maar kies bijvoorbeeld  2 of 3, bij elkaar passende effen, lichte, pastel of warme kleuren. Deze laten zich altijd goed combineren.

 

Hou bij de kleding keuze ook altijd rekening met de achtergrond/locatie waar de fotoshoot plaats vind. Bij een natuurlijke omgeving, zoals de soesterduinen zijn groen, blauw en roestkleurige kleding erg mooi. Bij een bosrijke omgeving zou ik eerder kiezen voor een contrasterende kleur tegen het groen. Ook het seizoen speelt een rol bij de kledingkeuze, bij een mooi herfstkleurig bos passen de warme tinten mooi en bij een frisse lente omgeving zou ik voor pasteltinten gaan.

Hieronder vind je wat 'Do's & Don'ts'. Kom je er echt niet uit, dan wil ik jullie hier natuurlijk graag in adviseren. 

Don'ts

- Kies géén drukke prints, zoals: ruitjes, streepjes, disney prints (e.d.) of shirts met grote logo’s en/of letters op kleding.

- Ook fel gekleurde of fluorescerende kleding wil ik je ten zeerste afraden, als we buiten fotograferen kan dit heel hard (en niet mooi) overkomen en dat zou zonde zijn van de foto’s.

Niet teveel make-up... Rouge kan erg hard overkomen op de foto’s en ook glitters raad ik af.

Do's

Laagjes & accessoires  doen het altijd goed… Een simpel shirt met een mooie sjaal, een jasje of vestje ergens overheen voor een wat speelser effect, maar ook sieraden (niet te opzichtig) of haar accessoires kunnen je outfit net dat beetje extra geven.

Schoenen mag… maar blote voeten mag natuurlijk ook. Heb je gekozen voor een fotoshoot op locatie, denk er dan aan welke schoenen je draagt en niet op je naaldhakken door het bos hoeft.

Make-up Probeer je make-up een beetje subtiel te houden…Hoe natuurlijker, hoe mooier.

Extra kleding Ik zou je willen adviseren om altijd een extra setje kleding mee te nemen… Je weet het nooit met kinderen ;) Daarnaast is er tijdens de shoot, ook de mogelijkheid voor een kledingwissel (dit geldt niet bij mini shoots). 

Stiekem heb ik wel een aantal favoriete shops, maar dit moet natuurlijk wel bij jullie passen. Maar neem zeker eens een kijkje bij Zara & Mango ;) 

 

Hieronder een aantal voorbeelden... Mocht je meer inspiratie willen, ik heb een speciaal bord aangemaakt op pinterest.

 

 

Zwangerschapsreportage 

Hierboven genoemde tips gelden ook zeker voor een zwangerschaps fotoshoot... Daarnaast heb ik een mooie collectie unieke jurken waar je gebruik van mag maken en ben je natuurlijk altijd vrij om eigen kleding te dragen. Wat het altijd goed doet is: een mooie (spijker)broek, waarvan de band omlaag kan met een los hangende blouse erboven of kies voor een mooi jurkje van jezelf. Bij bovenstaande shops verkopen ze ook zwangerschapskleding, maar mocht je nou graag een wat uitgebreider aanbod willen, ga dan zeker eens langs bij de stenenwinkel van puremama in Zeist.

Mochten je partner en/of oudere kindjes ook op de foto gaan, is het het mooist, om rekening te houden met hetgeen je zelf gaat dragen... Denk hierbij aan het feit of je gebruik wilt maken van mijn jurken of voor eigen kleding kiest. Je mag altijd een setje extra kleding meenemen om tussendoor een keer te wisselen.

Nog twee laatste, belangrijke tips!!

- Haal kauwgom uit je mond voor we aan de shoot beginnen.

- Zorg dat je broekzakken leeg zijn en doe sleutels/telefoon in een tas.

En verder.... geniet van de voorbereidingen en laten we gaan er een gezellige, relaxte shoot van maken!

Liefs, Petra

Op de eerste plaats komt natuurlijk het feit, dat je je lekker moet voelen in wat je draagt! Zorg dat

de kleding niet ongemakkelijk of

te strak zit.

kledingtips.jpg
bottom of page