Kledingtips

 

Op deze pagina vind je kledingtips voor een shoot bij Past & Present fotografie.

 

Bij het fotograferen van meerdere personen is het het mooist, om de kleding enigszins op elkaar af te stemmen. Het is absoluut niet nodig dat iedereen hetzelfde draagt, maar kies bijvoorbeeld  2 of 3, bij elkaar passende kleuren. Daarnaast adviseer ik om voor rustige, het liefst, effen kleding te kiezen. Hou bij de kleding keuze ook altijd de achtergrond (kleuren op de locatie) in gedachte.

Hieronder vind je wat 'Do's & Don'ts'. Kom je er echt niet uit, dan wil ik jullie hier natuurlijk graag in adviseren. 

Don'ts

- Gelieve géén drukke prints te kiezen, zoals: ruitjes, streepjes, disney prints (e.d.) of shirts met grote logo’s en/of letters op kleding.

- Ook fel gekleurde of fluorescerende kleding wil ik je ten zeerste afraden, als we buiten fotograferen kan dit heel hard (en niet mooi) overkomen en dat zou zonde zijn van de foto’s.

Niet teveel make-up... rouge kan bijv. erg hard overkomen op de foto’s en ook glitters raad ik af.

Do's

Laagjes & accessoires  doen het altijd goed… Een simpel shirt met een mooie sjaal, een jasje of vestje ergens overheen voor een wat speelser effect, maar ook sieraden (niet te opzichtig) of haar accessoires kunnen je outfit net dat beetje extra geven.

Schoenen mag… maar blote voeten mag natuurlijk ook. Heb je gekozen voor een fotoshoot op locatie, denk er dan aan welke schoenen je draagt en niet op je naaldhakken door het bos hoeft.

Make-up Probeer je make-up een beetje subtiel te houden…Hoe natuurlijker, hoe mooier.

Extra kleding Ik zou je willen adviseren om altijd een extra setje kleding mee te nemen… Je weet het nooit met kinderen ;) Daarnaast is er tijdens de shoot, ook de mogelijkheid voor een kledingwissel (dit geldt niet bij mini shoots). 

Stiekem heb ik wel een aantal favoriete shops, maar dit moet natuurlijk wel bij jullie passen. Maar neem zeker eens een kijkje bij Zara & Mango  ;)  

Zwangerschapsreportage 

Hierboven genoemde tips gelden ook zeker voor een zwangerschaps fotoshoot... Daarnaast heb ik een mooie collectie unieke jurken waar je gebruik van mag maken en ben je natuurlijk altijd vrij om eigen kleding te dragen. Wat het altijd goed doet is: een mooie (spijker)broek, waarvan de band omlaag kan met een los hangende blouse erboven of kies voor een mooi jurkje van jezelf. Bij bovenstaande shops verkopen ze ook zwangerschapskleding, maar mocht je nou graag een wat uitgebreider aanbod willen, ga dan zeker eens langs bij de stenenwinkel van puremama in Zeist.

Mochten je partner en/of oudere kindjes ook op de foto gaan, is het het mooist, om rekening te houden met hetgeen je zelf gaat dragen... Denk hierbij aan het feit of je gebruik wilt maken van mijn jurken of voor eigen kleding kiest. Je mag altijd een setje extra kleding meenemen om tussendoor een keer te wisselen.

Heb je toch wat meer ideeën en/of inspiratie nodig? Ik heb een speciaal pinterest bord aangemaakt met wat voorbeelden. Onderaan de pagina vind je hier wat voorbeelden van. 

Liefs, Petra

Op de eerste plaats komt natuurlijk het feit, dat je je lekker moet voelen in wat je draagt! Zorg dat

de kleding niet ongemakkelijk of

te strak zit.