top of page

| Wishes, goals & dreams |

Tegen het einde van elk jaar maak ik vaak een lijstje met mijn wensen & doelen voor het nieuwe jaar... Dit jaar liep dit een beetje anders en was ik lichtelijk uit het veld geslagen door de huidige maatregelen (naast alle verjaardags-, werk- & kerstdruk)... Het feit dat ik de studio weer kon sluiten, zag ik echt niet aankomen!


Inmiddels ben ik wel aan het idee gewend en heeft het, nu de meiden thuisonderwijs dienen te krijgen, wel z'n voordelen. Het vervelende is alleen dat ik dus niet aan werken toe kom, waardoor ik nu om 17.00 (inmiddels is het 19.12 als ik het weer op pak!), net voor ik aan het eten ga beginnen, een poging doe om even snel een blogje uit m'n mouw te schudden (what was I thinking)! Want ja, ik wil m'n social media kanalen en de website, wel een beetje in beweging houden! Anyways... waar wilde ik het over hebben?! Oh ja...| Voornemens vs. doelen

Gezonder eten, beter aan het milieu denken, stoppen met roken (deden wij afgelopen september) besparen op energie, we kennen ze allemaal wel...De goede voornemens. Ik ben een beetje anti- goede voornemens, want ik vind het altijd een dingetje om ze (hardop) uit te spreken... voor mijn gevoel schep je daar verwachtingen mee! Ik noem ze tegenwoordig (sinds eind 2018) liever doelen! Met een doel ben je in mijn optiek bewuster bezig, omdat deze voort komt uit een droom of iets wat je heel graag wilt... en als je deze niet behaald, kan je het later altijd nog eens proberen... Een voornemen schuif je, mijn inziens, wat makkelijker aan de kant.


| Zakelijk

Laten we beginnen met de zakelijke doelen, want die heb ik genoeg. Zo had ik begin vorig jaar een mooie lijst, maar hey... we weten allemaal wat er gebeurde, niet waar?! Ik wilde meer grotere pakketten verkopen, op zoek naar een fotostudio buiten de deur, meer in mezelf investeren en meer opdrachten doen doe ik écht leuk vind! Ok, ik vind alle shoots té leuk, maar er zijn er zeker een aantal die ik graag nóg meer zou willen doen! Daar hoop ik later dit jaar wat meer over te kunnen delen, maar hey, corona! En zolang de zaken niet gaan, zoals ze zouden moeten gaan, doen we het, zoals het gaat... En nemen we de doelen van vorig jaar gewoon over voor dit jaar. Want het is nog steeds, wat het is!| Wish- & Bucketlist

Naast mijn doelen, heb ik ook verschillende wensen. Zo zou ik dit jaar heel graag een nieuwe lens aanschaffen en is ook een nieuwe camera, geen overbodige luxe!


Vorig jaar had ik een vijftal dingen op mijn fotografie bucketlist staan, zoals de 2in1 portretten en gewone portretten met een zwarte achtergrond... Ik vind het dan ook onwijs tof dat deze zo'n groot succes zijn geweest! Daarnaast wilde ik een aantal melkbad shoots doen, had ik wat leuke thema's voor mini shoots willen bedenken en had ik nog een aantal cakesmash thema's uit willen werken... Ach, deze gaan gewoon door op de bucketlist voor 2021.


Op mijn persoonlijke fotografie bucketlist staan ook een aantal toffe dingen... Zo zou ik graag een keer vroeg in de ochtend de wilde herten willen fotograferen op de heide en naast de zonsondergang, ook de zonsopgang willen fotograferen.| Persoonlijke doelen

Op het persoonlijke vlak valt er ook wel wat winst te behalen, want ik wil die (baby-) kilo's er nu eindelijk weleens af hebben! Ik maakte vorig jaar oktober al een goede start, echter vroeg ik toch iets teveel van mezelf en besloot om halverwege december een pauze in te lassen. Afgelopen maandag ben ik weer met frisse moed begonnen en ik zit weer lekker in de flow! Stiekem zou ik best willen dat wat sneller zou gaan... maar ik heb geduld en probeer daarnaast af & toe ook nog gewoon lekker te genieten!| Blijven dromen...

Blijven we ook gewoon doen... over een mooie boerderij of een vrijstaand huis met natuurlijk een fantastische fotostudio, naar mijn wensen ingericht! *zucht*... Wellicht op een dag... Voor dit jaar ga ik stiekem toch wel iets harder op zoek naar een fotostudio buiten de deur. Niet te groot, maar gewoon, groot genoeg en met een mooie bak aan daglicht. Het is best lastig en als het dan al niet geschikt is, zijn de kosten vaak torenhoog! Mocht je dit nou lezen en de ideale locatie weten, je weet me te vinden! ;)


We gaan het allemaal wel zien dit jaar... Voor nu ligt de focus op een goede, frisse start maken, na deze lockdown! Maar eerst een eind breien aan dit blogje, want inmiddels is het 21.34 en ben ik er echt wel klaar mee! Tot snel!Lieve groetjes, Petra

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page