top of page

| Trouwen met kindjes | Tips en ideetjes |

Yes, jullie gaan trouwen en daar horen jullie eigen kinderen natuurlijk ook bij. Bedenk je eens hoe spannend een bruiloft kan zijn voor jullie als bruid & bruidegom... En denk je dan in, hoe het voor de (bruids)kindjes moet zijn?! Al maanden zijn papa & mama druk met de voorbereidingen voor de grote dag en dan is het eindelijk zover. Hoe zorg je ervoor dat ook jullie kindjes een onvergetelijke dag hebben?


trouwen met kinderen bruiloft

Na tientallen bruiloften gefotografeerd te hebben, heb ik al veel verschillende manieren gezien om de kinderen te betrekken bij jullie speciale dag, ze te entertainen en ervoor te zorgen dat ook zij volop genieten. In deze blog deel ik dan ook graag wat tips en ideetjes met jullie.


Als het jullie eigen kindjes betreft zullen ze er natuurlijk vanaf het begin bij zijn. Naast het bruidspaar zullen ook zij de hele dag in de schijnwerpers staan. Het ene kindje geniet daar volop van en hobbelt overal tussendoor, terwijl de andere niet zo van alle aandacht houdt. Hou je eigen verwachtingen een beetje laag en laat ze vooral lekker zichzelf zijn. 


tips kinderen bij een bruiloft

Als je de kid(s) groot genoeg zijn, kan je ze een speciale taak geven of laat ze zelf meedenken over wat hun leuk lijkt, zoals:

• het begeleiden van de bruid of bruidegom,

• bloemen strooien bij binnenkomst

• het aanwijzen van de plekken

• het geven van de ringen

• het bewaken van een tissuedoos en uitdelen aan iedereen die er eentje nodig heeft.

• een speciale kinderakte laten tekenen

• met de hamer slaan als de babs het huwelijk heeft voltrokken.Tijdens de ceremonie is het best lastig om zo'n tijd stil te zitten en zeker als de kinderen wat jonger zijn... Je kan er voor kiezen om een eigen/speciaal plekje voor ze te maken (misschien dichtbij papa & mama) of wellicht vindt je het geen probleem dat ze lekker rond kunnen lopen en/of bij papa of mama op schoot klimmen.


Je zou ook een tasje met wat kleine "cadeautjes" kunnen maken om zich tijdens de ceremonie te vermaken (dit is ook leuk voor de andere kinderen die aanwezig zijn bij de ceremonie). Denk aan een kleurboekje met potloden, een koekje/snoepje, een klein speeltje, bellenblaas of misschien zelfs een wegwerpcamera. 


bruidskindje ringen brengen

Zodra de meest spannende momenten, de first look en de ceremonie, voorbij zijn zullen jullie zelf ook wat meer ontspannen zijn en dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen. je zal zien dat ze lekker hun eigen ding gaan doen. Het kan leuk zijn om een speciale kinderhoek/tafel te maken kleurtjes, spelletjes, knutselspulletjes, een springkussen of iets van entertainment voor de kids. De een kiest ervoor om hier een speciale oppas/nanny voor in te huren of je vraagt de ouders van de andere kinderen af & toe een beetje toezicht te houden. Meestal loopt dat altijd wel los.


Kinderen kunnen zo heerlijk spontaan en enthousiast zijn. Het levert soms geweldige momentjes of uitspraken tijdens de ceremonie, ze staan al te watertanden als de taart aangesneden gaat worden of doen heerlijke dansjes op de dansvloer... En weet je, ze horen er gewoon bij natuurlijk!


tips kinderen bij bruiloft

Vorige week heb ik bovenstaande foto mogen maken tijdens de bruiloft van deze leukerds... Waar de kleine, grote man lekker z'n ding deed en babbels voor 10 had, was het voor het kleine dametje allemaal wat spannender. En dat is helemaal prima... Soms was de aandacht een beetje veel en bleef ze liever dicht bij papa & mama in de buurt en stiekem snap ik dat ook wel! Dit bruidspaar koos ervoor om hun vaste oppas te laten komen, na het diner en dat was een schot in de roos voor de kleine meid. Dat het een mooie dag was, staat vast... Ze moeten nog even geduld hebben op de rest van de foto's, want er zijn nog veeel meer van dit soort plaatjes.


Hebben jullie trouwplannen, dan kom ik graag vrijblijvend langs voor een kennismaking, waar we tevens jullie wensen bespreken... En wellicht kan ik jullie nog adviseren, als er ook kindjes op deze speciale dag aanwezig zijn!


Lieve groetjes, Petra

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page