top of page

| Throwback: hoe het allemaal begon! | Bruidsfotograaf Nieuwegein |

Vandaag zag ik op Facebook het jubileum van dit mooie stel voorbij komen, vandaag zijn ze alweer 10 jaar getrouwd! Donderdag 18 februari 2010... Het was een grijze & regenachtige dag, maar Kelly & Stefan waren zelf het stralende middelpunt en de liefde spatte ervanaf!

Het was mijn 3e of 4e bruiloft ever en ik vond het nog best spannend allemaal! Want wat een verantwoordelijkheid brengt het fotograferen van een bruiloft met zich mee... Inmiddels heb ik zo'n 40 bruiloften mogen fotograferen en het is hard werken, maar tegelijkertijd ook zo intens genieten!


| Hoe het allemaal begon... |

Het leek me een mooi moment om even kort terug te blikken, naar hoe het allemaal begon! Want mijn eerste echte betaalde opdracht, was namelijk een bruiloft... Ja, zonder dollen!! Ik was enorm zenuwachtig en tegelijkertijd was ik me er absoluut niet bewust van, van wat er allemaal wel niet mis kon gaan!


Maar goed... Ik werkte destijds op een kinderdagverblijf, waar ik 8/10 mijn spiegelreflex camera mee naar toe nam. Ik maakte plaatjes van de kindjes en deze deelde ik op een afgeschermde website, waar ouders deze konden downloaden. Ik kreeg vaak enorm leuke reacties. Toen een van mijn collega's ten huwelijk was gevraagd, zei ze; 'Ik ga trouwen en jij gaat de foto's maken!' Uhm, ok... want het was stiekem toch wel mijn droom om meer met fotografie te gaan doen.


Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat ik een flitser nodig zou hebben en dus kochten zij die voor mij... We hebben een paar keer overlegd wat de bedoeling was en op de dag zelf, 27-6-2008, ging alles van een leien dakje. Wat was dat tof om te doen! Natuurlijk smaakte dat naar meer en zo schreef ik me een jaar later in bij de kamer van koophandel.


| De rest is geschiedenis |

Ik keek vele filmpjes (tutorials), las fotografie boeken en meer om zo m'n camera te leren kennen... Dat bleek soms best lastig, maar I did it... En gewoon lekker op m'n eigen manier!


De afgelopen 4 jaar ben ik echt fulltime met mijn bedrijf bezig en werk ik niet langer in de kinderopvang. Sindsdien heb ik vele toffe workshops mogen volgen en enorm veel geleerd. En nog leer ik regelmatig bij... Dan wel gericht op de techniek, specialisaties of het ondernemerschap. Je bent nooit uitgeleerd en vind het ontzettend gaaf dat ik regelmatig de kans krijg om mezelf en mijn bedrijf meer te professionaliseren.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page