top of page

| Structuur - werkplanning |

Je zal wel denken... Heb je dat echt nodig? Je hebt als thuiswerkende moeder toch tijd zat? Nou nee... Ik heb die opmerking een aantal keer gehoord, waarna ik toch wel een beetje aan mezelf ging twijfelen! Gelukkig weet ik inmiddels dat er meer thuiswerkende moeders mee kampen. Voor mij was het in ieder geval tijd om er wat aan te veranderen en op zoek naar te gaan naar structuur!


MIJN VERHAAL

Toen onze meiden vorig schooljaar een continurooster kregen, ging ik er vanuit dat alles op zijn plek zou vallen... Ik zou meer tijd hebben en hoefde de meiden niet meer op te halen voor de lunch op de "lange dagen" en kon elke dag tot 14.00 werken om er na school te kunnen zijn voor de dames. Nou het tegenovergestelde was waar en viel in een diep, donker gat! Niet alleen daardoor, want ons leven veranderde enorm op dat moment en er vonden een aantal onverwachte gebeurtenissen plaats, die mij nog iets verder lieten vallen.


Gelukkig kon ik nog wel van mijn werk genieten en toch bleef er een soort van angst/onzekerheid die continu parten speelde. Ik ontwikkelde een angststoornis en was het spoor soms een beetje bijster... Gelukkig had ik hulp van instanties en de lieve mensen om me heen, die me er doorheen hebben gesleept! Ik voel me sinds een aantal maanden weer wat meer mezelf en tóch ontbreekt er iets... Structuur!


WAAR TE BEGINNEN?

Sinds mijn "herstel" probeer ik op eigen houtje, wat meer structuur en rust in te plannen... Helaas lukt dat nog niet zoals ik had gehoopt. Want waar moet ik beginnen?? Ik heb dan een soort van planning voor mezelf gemaakt en toch valt er regelmatig roet in het eten... Ik ben dan redelijk op weg en val toch weer terug in oude gewoonten of laat dingen die toen belangrijk voor me waren, net zo makkelijk weer vallen! Aangezien mijn werk (lees: computer) in de woonkamer staat, kruip ik er veel makkelijker achter dan ik zou willen en ben ook vaak langer aan het werk dan gepland. Qua werk gaat het goed, want lever mijn werk altijd op tijd af aan mijn klanten, meestal zelfs eerder dan verwacht.


MAAR WAT...

Komt er allemaal bij kijken dan? Ondanks mijn gestructureerde to-do-lijstjes, het feit dat ik best een control freak ben en een tikkeltje perfectionistisch... Is het toch veel meer dan ik vaak denk! Naast de shoots zijn er zoveel andere dingen te doen... want het is natuurlijk niet alleen maar plaatjes schieten (al zijn er toch mensen die dat nog steeds denken ;P). Ik moet de studio opruimen, klaar zetten & schoonmaken, gebruikte props wassen, taarten bakken, slingers en andere leuke accessoires maken... En dan alle dingen welke na een shoot moeten gebeuren, zoals; foto's uploaden, selecteren en uitzoeken, nabewerken, finetunen, afleveren en uploaden. Oh en wat dacht je van het updaten van de website, mailcontact met de klanten, bestellingen plaatsen en vervolgens inpakken & versturen, mijn hele administratie en dan hetgeen wat momenteel meer tijd opvreet dan ik zou willen, het hele social media gebeuren om er voor te zorgen dat ik gewoon zichtbaar blijf op het grote net. Want hoewel ik soms toch twijfel en het mezelf veel makkelijker zou kunnen maken, zou ik toch echt niet meer voor een baas willen werken... en dus moet er iets veranderen!!


MIJN IDEALE WEEKPLANNING

Ik heb geen idee hoe deze eruit moet komen te zien, maar ik weet alleen dat ik teveel werk en er eigenlijk elke dag wel even mee bezig ben. Dit wil echt ik inperken en gewoon minstens 1 of 2 vrije dagen inplannen, waar ik dus (op misschien email na) niet MAG werken!

Naast een werkplanning, wil ik ook een soort van persoonlijke planning hebben voor het huishouden, naschoolse activiteiten met de meiden, netwerken en tijd voor mezelf. Vooral dat laatste is tegenwoordig erg belangrijk voor me... gewoon om alles los te kunnen laten, te relativeren en te kunnen genieten! En dat kan heel simpel zijn, door mijn lunch lekker op de bank nuttigen, met een leuke serie op netflix. Maar ook dingen als sporten/lopen, ergens buiten de deur lunchen, middagje shoppen en gewoon niks moeten zeg maar. Tegenwoordig werk ik s'avonds al niet meer of met hoge uitzondering tot maximaal 21.00, om zo relaxed de dag af te kunnen sluiten.


En dat betekend zeker niet dat mijn hele week vast moet staan en precies volgens plan moet lopen... Zeker niet! Want ik weet ook dat dat niet haalbaar is en dat is ook niet waar ik naartoe wil. Ik wil gewoon meer inzicht hebben en wat meer rust creëren

Gisteren heb ik workshop 'planning' mogen volgen bij Marloes de Jong van Flow planners. Dat was erg leerzaam en heb er enrom veel tips gekregen... We konden daar zelfs al een beetje aan de slag met wat we hebben geleerd. Daarnaast kregen we van het props & shops event een toffe flow planner. Hier kan ik zeker al een beginnetje mee maken de komende weken...


Wat me wellicht nog beter op weg zal gaan helpen is de afspraak die ik over twee weken ingepland heb met Rianne van VraagAmber. Samen gaan we, via een mentor programma, de ideale weekplanning opstellen. Zij begrijpt mij, mijn gevoel en waar ik vandaan kom en stuurde me vorige week deze (bovenstaande) toepasselijke tekst! Ik heb er een enorm goed gevoel bij en weet zeker dat het helemaal goed gaat komen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in!


Heb jij iets van een werk-/weekplanning? En werkt dit goed voor jou?

Ben heel benieuwd!


Liefs, Petra

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page