top of page

| Kinderfotografie | Gewoon zoals ze zijn! |

Bijgewerkt op: 29 dec. 2019

Ik krijg geregeld de vraag, wat ik nou het allerleukste vindt om te fotograferen en eerlijk... Ik kan niet echt kiezen! Ik heb weleens getwijfeld of ik niet terug moest naar 2 soorten fotoshoots, maar ik kan het simpelweg niet. Zolang er mensen voor mijn lens staan wordt ik blij... verse spruitjes, mini mensen en ook grote mensen, ik geniet van elke shoot!


Stiekem is het fotograferen van kinderen toch wel een beetje favoriet, waarom?

Dat leg ik je graag uit!

Kinderen zijn zo heerlijk spontaan en lekker ongedwongen... En ik vind het belangrijk dat ze lekker zichzelf kunnen zijn, want dit levert vaak de mooiste foto's op... precies zoals ze zijn! Verlegen, ondeugend, stoer of misschien wel altijd blij...


En toch is het niet altijd even makkelijk om kinderen te fotograferen, want ze hebben er echt niet altijd zin in! Ik adviseer de ouders dan om ze even te laten, want als we ze gaan pushen, gaat het zeker niet werken... En het is ook helemaal niet erg als ze even de kat uit de spreekwoordelijke boom moeten kijken. Ik weet hoe het werkt, met 2 eigenwijze dametjes thuis! Gelukkig loopt dit meestal wel los en kan ik een boel mooie plaatjes schieten!


Het liefst fotografeer ik kinderen lekker buiten... Gezellig met het hele gezin of misschien staan alleen de kindjes centraal voor een mooie foto voor de opa's/oma's. Ik stel me aan ze voor en dan vraag ik ze meestal wat we gaan doen... meestal is het antwoord: "foto's maken". Waarop ik iets antwoord in de trant van "dat gaan we zeker, maar we gaan ook op avontuur en spelletjes doen!" Vaak zie ik dan gelijk een voorzichtige lach en kunnen ze niet wachten om op pad te gaan.


Terwijl we naar een mooi plekje lopen, maken we een babbeltje en probeer ze zo een beetje voor te winnen en ze een vertrouwd gevoel te geven en dan gaan we van start.


Natuurlijk wordt er ook weleens een geposeerde foto gemaakt, maar tussendoor hebben we alle tijd voor een verstop momentje, doen we een wedstrijdje wie kan het hoogst kan klimmen of wie de meeste eikeltjes kan vinden en stel ik gekke vragen zoals: 'wie laat thuis de hardste scheetjes?'. Meestal moeten we dan allemaal hard lachen en hoor vaak hetzelfde antwoord... PAPA! (wie anders ;P)

En ja, als hun moeten verstoppen... Dan moet ik soms ook op mijn knieën de bosjes in...En weet je, Ik hou ook wel van een spelletje! Ik geniet ervan en krijg er enorm veel energie van!


En aangezien je de klok niet stil kan zitten is het toch ontzettend tof om foto's te hebben van de tijd die we niet meer terug krijgen! Je meest kostbaarste bezit, gewoon zoals ze zijn!

Heb je interesse in een familie- of kinder fotoshoot of wil je nog wat meer informatie, kijk dan even rustig verder op de website en als je vragen hebt... Stuur me dan gerust een berichtje!


Liefs, Petra
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

nieuwegein - ijsselstein - utrecht - vianen - bilthoven - de bilt - vleuten - de meern - amsterdam -  zeist - lopik - benschop - maarssen - maarssenbroek - lopikerkapel - harmelen - vleuterweide - maartensdijk - hilversum - soest - soesterberg - driebergen - huizen - baarn - woudenberg - austerlitz - fotoshoot - fotostudio - fotograaf nieuwegein - fotograaf utrecht - fotostudio nieuwegein - newbornstudio nieuwegein - familieshoot - familie fotoshoot - familiereportage - zwangerschapsshoot - bruidsfotograaf - bruidsfotografie - bruidsreportage - soesterduinen - bloesem - herfst - mini shoots - cakesmash - cakesmashs shoot - cakesmash fotoshoot - kinderfotografie - kinderfotograaf - newbornshoot - newbornbaby - newbornreportage - newborn fotoshoot


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page