top of page

| Foto project | 'De 75 van 2019'

Een nieuw jaar, een nieuw fotoproject! De afgelopen jaren heb ik elk jaar een ander fotoproject gedaan, waarvan ik de laatste 3 jaar echt heb gefaald! Ik kan mezelf wel voor m'n hoofd slaan, want ik hecht enorm veel waarde aan het maken van de herinneringen van ons gezinnetje. Voor mijn gevoel heb ik de ladder gewoon te hoog gelegd... Zo hadden we vorig jaar 'project 52' waarbij we elke week 1 foto met een bepaald thema maakte en dat was gewoon net teveel... Er ging 1 ding mis en ik was de draad volledig kwijt! Daarom doen we het dit jaar anders!


Ik heb gekozen voor een nieuw concept en we noemen het; 'De 75 van 2019'. Ik heb een lijst opgesteld met 75 thema's, welke je het hele jaar door kan maken. Zo kan je de ene week 1 foto maken en de andere week 4...en mocht het dan een weekje niet uitkomen of je vergeet het, dan is dat ook geen ramp!! Je kan het dus helemaal zelf indelen.

Ik heb op FB een speciale groep aangemaakt en er zijn inmiddels al 30+ enthousiaste dames die samen met mij het avontuur aan willen gaan! Iedereen heeft een eigen map, waar je de foto's in kan plaatsen om elkaar zo te kunnen inspireren en eventueel reacties kan plaatsen. Ik heb er onwijs veel zin in!


Gisteravond zag ik de eerste foto al voor me... Maar besloot hem niet te maken! Er lag een heel zielig hoopje mens naast me, onze kleinste dame heeft oorontsteking en thema 'ziek' staat ook op de lijst. Eerlijk, ik vond het niet zo leuk om een nieuw jaar te beginnen met een niet zo'n leuk thema... maar deze week ga ik zeker nog de eerste foto voor mijn nieuwe project maken!


Aan dit fotoproject kan iedereen mee doen, want je hebt geen speciale kennis nodig van fotografie... Je kan de foto's namelijk ook prima met je mobiele telefoon maken. Hier is iedereen vrij in en eerlijk, ik loop ook niet dagelijks rond met m'n grote camera en als ik een mooi plaatje zie, schiet ik hem ook gewoon met mijn mobiel! Naast het delen van mijn eigen foto's, zal ik af & toe ook een leuke tutorial of tip plaatsen voor bijv. fotografie apps, technieken en andere leuke dingen om toch net een beetje meer uit je foto's te kunnen halen. Ik zal sommige van deze tuts & tips ook hier op het blog posten.


Ben je enthousiast geworden en wil je ook mee doen... Reageer dan even onder DIT berichtje op FB en/of meld je aan voor de speciale groep! Wie weet zie ik je daar!


Liefs, Petra
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page