top of page

| Cakesmash fotoshoot | Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? | Utrecht

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2020

Tijd voor een feestje!! Nog een paar maanden/weken en jullie kleintje mag zijn of haar eerste verjaardag vieren... Ik hoor je denken? HOE DAN? De tijd gaat zo enorm snel en we moeten gewoon volop genieten. Een nieuwe levensfase, van baby naar dreumes...


Wat is er leuker dan het eerste levensjaar te vieren en deze op een smashende & spetterende wijze af te sluiten met een... C A K E S M A S H!


Een cakesmash vindt meestal zo’n 4 weken plaats voor hun echte verjaardag. Mocht je er voor kiezen om dit later te willen doen, is dat ook helemaal prima natuurlijk. Wil je de foto's gebruiken voor de uitnodiging, dan kan je deze het beste reserveren als de kleine tussen de 8-10 maanden oud is. Ik heb slechts een beperkt aantal plekjes per maand. Daarnaast moet ik ook rekening houden met het (kunnen) maken van de taart en het inkopen/maken van benodigdheden & spulletjes voor de gewenste decoraties.| Ik wil een cakesmash boeken en dan? |

Na de reservering neem ik binnen 48 uur contact met je op. Waarna we een datum en tijd bespreken. Is de datum pas over een aantal maanden, dan spreken we de tijd later af... Dit i.v.m. de slaaptijden, deze kunnen t.z.t. nog veranderen natuurlijk en het is wel de bedoeling dat de kleine op zijn/haar gezelligst is en uitgeslapen is voor de shoot :)


Je ontvangt van mij een uitgebreide informatie mail met alles wat je moet weten. Ik vraag jullie om uiterlijk 2 weken voorafgaand op de cakesmash jullie keuze voor de kleuren/thema van de setting door te geven. Dit zodat ik ruim de tijd hebt voor bijv. het inkopen/maken van accessoires zoals; ballonnen, slingers, bloemen e.d..


HIER op de website vindt je verschillende voorbeelden van de shoots die ik al heb mogen verzorgen. Uiteraard is (bijna) alles mogelijk en vind ik het enorm tof om mijn creatieve brein aan het werk te zetten en een mooie nieuwe setting te verzinnen. Hebben jullie bepaalde kleuren in huis of een thema voor het kamertje van de kleine of is er een knuffel o.i.d waar hij/zij gek op is. Mocht je alleen een idee hebben voor de kleuren, dan maak ik er een mooie complete setting van.. Laat dat maar aan mij over! :)| De taart |

Een cakesmash pakket is altijd inclusief taart! Ik ben gek op bakken en bak de taarten voor de cakesmash dan ook zelf! Ik pas de kleuren volledig aan op de gekozen setting. Je kan kiezen uit een giant cupcake of een gewone taart. Alle worden mooi afgewerkt en ook is het mogelijk om voor een naked cake te kiezen. De taarten zijn 100% halal, ikgebruik geen extra suiker en probeer ook zo min mogelijk kleurstoffen te gebruiken. Heeft je kindje aan allergie? Laat dit dan z.s.m. weten en dan kan ik kijken of ik een speciale taart kan maken.


| De shoot |

Hebben jullie een basispakket geboekt, dan staat alles al klaar. Mochten jullie toch twijfels hebben of iets aan willen passen, laat dit dan direct weten... Dan kunnen we eventueel nog wat veranderen. Mochten jullie een luxe of exclusief pakket hebben gekozen, dan maken we eerst foto's zonder de feestsetting. Hierbij kunnen we naast foto's van de jarige, ook foto's met eventuele oudere broertje(s) en/of zusje(s) maken en ook een foto van jullie gezinnetje mag natuurlijk niet ontbreken! Zodra dat erop staat, ga ik snel de setting klaar zetten en kan het feest beginnen! We maken ook een aantal foto's zonder de taart...


| Partytime! |

En dan... Let's get this party started!! Gaat de kleine vol op de taart of moet hij/zij alles even rustig bekijken? Ieder kindje is anders en ook al eet de kleine thuis alles wat los & vast zit... Ze zijn toch in een nieuwe omgeving en dan zit er ook nog zo'n gekke mevrouw met z'n groot toestel voor hun neus. Ik geef ze altijd de tijd om even rustig te wennen... Ik maak gekke geluidjes, zing liedjes en kriebel hun teentjes om ze een beetje los te krijgen, als dit nodig mocht zijn. Daarnaast weet jij als ouder natuurlijk het allerbeste waar je kindje enthousiast van wordt... Dus als dat betekend dat je gek voor ze moet dansen, lekker doen! :)


Soms hebben ze een klein duwtje in de rug nodig... en dan bedoel ik niet dat we hun handen/toet in de taart stoppen ;P Maar je kan hem/haar een beetje laten proeven van de taart en goed voorbeeld doet soms ook volgen.


Heel af & toe wil de kleine echt niks van de taart hebben, maar dan hebben we gelukkig al wat foto's zonder taart gemaakt en ook wil het soms helpen om ze een houten lepel te geven... Tja, niet iedereen houdt van vieze vingers :) In sommige gevallen zetten we de taart lekker aan de kant en geven we ze een ballon of iets anders wat ze interessant vinden. Maar over het algemeen komt het altijd wel goed!


| Schoon weken |

Als het feestje is vastgelegd, maak ik een lekker schuimbadje en mogen ze nog even in de teil poedelen. Ook daar schiet ik nog wat plaatjes van. De kleine is weer heerlijk fris en heeft meestal dikke pret gehad...soms zitten de spetters op het plafond! haha. Als de kleine schoon is, ligt er een schoon handdoekje klaar, al mag je deze natuurlijk ook zelf meenemen. Terwijl jij je kindje afdroogt en aankleed, begin ik vast een beetje met het opruimen van de smeerboel.


Wat een heerlijk feestje was dat!! Hopelijk gaan jullie met een tevreden gevoel naar huis, waarna ik de foto's (meestal) gelijk op de computer zet. Binnen 2 dagen staat de keuze galerij online en kan je de keuze maken. Zodra je dit hebt gedaan, lukt het mij om deze binnen enkele dagen klaar te hebben, samen met de digitale collage, en hebben jullie de foto's ruim op tijd in huis voor de echte verjaardag!


Heb je nog vragen n.a.v. deze blogpost, stuur me gerust een berichtje!


Lieve groetjes, Petra


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page