top of page

| Cake smash fotoshoot | Hoe komt een setting tot stand? |

Als jullie bij mij een cake smash hebben geboekt, ontvangen jullie een uitgebreide mail met alle informatie. Ik vraag jullie altijd om binnen 2 weken een keuze door te geven voor de setting. Zo heb ik genoeg tijd om ervoor te zorgen dat ik alle benodigde spulletjes in huis heb. Wellicht hebben jullie al een heel duidelijk idee voor de setting en zo niet, dan kan je bijvoorbeeld voor een cakesmash gaan waarbij er kleuren/elementen van het geboortekaartje of het kamertje terug komen. Of misschien heeft jullie kleintje een favoriet knuffeltje, waar we wat mee kunnen...(bijna) niks is te gek! :) En heb je dan nog geen idee... Ik heb nog wel een aantal settingen op mijn wensenlijstje staan of neem eens een kijkje op Pinterest, want daar zijn onwijs veel toffe ideetjes te vinden.


| Hoe komt een setting tot stand?

De mama van deze bink had aangegeven dat ze een jungle thema wel leuk zou vinden, maar dan wel een beetje basic, met alleen een leeuw/tijger en niet teveel schreeuwende kleuren. Zijn geboortekaartje was groen en er stond een leeuwenfamilie op. Ze had ook een aantal foto's gestuurd ter voorbeeld. Ik zorg er in ieder geval altijd voor dat elke setting anders is, want ik hou er gewoon niet van om 2x hetzelfde te doen... Ik heb inmiddels al een stuk of 7 jungle smashes mogen verzorgen, maar deze was toch een beetje anders...


Zoals altijd heb ik mijn brains even laten werken en vervolgens begon ik in de studio, wat spulletjes bij elkaar te zoeken. Mama had al aangegeven de tak tof te vinden, dus die kwam er in ieder geval (mocht je nieuwsgierig zijn, die is gemaakt van een grote rol kraft inpakpapier). Ik koos voor een lichte tint van het groen en de kraft/beige kleurige letters & pompoms passen perfect bij de tak. Ik vind het altijd mooi om een bepaalde kleur in meer verschillende dingen terug te laten komen.


Ik had de setting al opgebouwd met de spullen die ik had en toch ontbrak er iets... Ineens dacht ik aan de tipi die ik vorig jaar had gemaakt. De stokken had ik zo gevonden, maar waar ik dat doek op heb geruimd?! Ik heb geen flauw idee...(en deze is nog steeds spoorloos, nadat ik hem had gewassen). Ik trok mijn kast open en besloot een groene achtergronddoek van de newbornshoots te proberen en dat lukte... misschien nog wel toffer als de witte die ik ervoor had gemaakt.Nog wat extra groen, de knuffels op z'n plek en ik was helemaal happy... Nu maar hopen dat papa & mama er straks net zo over dachten!


Ik kan soms zo'n heerlijke twijfelkont zijn en blijf me dan afvragen of ik wel in de goede richting zit, of de plank volledig mis heb geslagen... Ik kan, na voorbeeldfoto's van wat de klant mooi vind, meestal wel inschatten of de setting zal zijn, wat ze in gedachte hebben en toch vind ik het lastig. Ik besloot mama een foto te sturen via WhatsApp en binnen 1 minuut kreeg ik deze reactie...


"Wauw!!! Dit is meer dan perfect!"


Nou, dan weet je dat je goed zit! Gelukkig zijn ouders 9,8/10 keer helemaal tevreden en hoeft er niks veranderd te worden. Maar ja, je weet het niet... Het is me 2x gebeurd waarbij ik het halve decor om moest gooien. Bij één van de twee, was het zelfs omdat mama het toch eigenlijk anders wilde, dan ze op voorhand door had gegeven. Ik vond het op dat moment niet zo tof, maar ach... we hebben het overleefd en achteraf was ze onwijs blij met de foto's.Net als de taarten, maak ik de slingers (van papier of stof) altijd zelf... Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en het is gewoon leuk om te doen en heeft elke setting met een op maat gemaakt iets. Bij het ontwerpen/bedenken van elke cakesmash setting, gaat het een beetje hetzelfde... De ene setting kost meer tijd dan de ander en zeker als ik een setting op maat maak, zoals met een ballonenboog of muur, of als er bijvoorbeeld verse bloemen worden gebruikt. Een ding is zeker, ik geniet ervan en wil gewoon dat jullie tevreden zijn met het eindresultaat!


Wil je nog wat meer weten over een cakesmash fotoshoot of ben benieuwd naar de thema's die ik nog op mijn wenslijstje heb? Stuur me dan zeker even een berichtje!


Lieve groetjes, Petra

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page