top of page

| Big news!!! | Een nieuwe fotostudio |Ok, waar zal ik beginnen... Ach, wat maakt het uit, laat ik maar gelijk met het goede nieuws in huis vallen!! Deze meid heeft vanaf 1 november een fotostudio buiten de deur!! Woohooooo!


| S A M E N

Ik mag de studio samen delen met een van mijn lieve collega's Marjolijn de graaf en heb er onwijs veel zin in, om samen dit nieuwe avontuur aan te gaan! Niet helemaal samen, want in principe delen we enkel de studioruimte en doen we gewoon ons eigen werk/shoots, met onze eigen stijl en onze eigen klantenkring... En toch ook wel weer een beetje samen natuurlijk.


We hebben al een aantal jaar leuk contact...Want zo belden geregeld, gingen we samen naar beurzen/evenementen, deden wel eens een bakkie of lunch en gingen we vorig jaar naar de theatershow van William Rutten. En guess what? We gaan samen nog veel meer leuks beleven!!| Hoe deze toffe samenwerking ontstond

Vorige week maandag ging ik langs bij haar in de studio. Zij had namelijk haar huur opgezegd, want alleen was het voor het moment wat teveel. Ik zou gaan kijken of er spullen waren, die ik eventueel over wilde nemen en daarnaast was het alweer veel te lang geleden dat we elkaar hadden gezien. Tijdens een heerlijke chai latte zijn zei ze ineens (niet helemaal op deze manier): 'onderweg hier naartoe, bedacht ik me ineens, dat we ook zouden kunnen delen, als je daar voor open staat...'


| Twijfels

En zo kwamen er al wat ideetjes op de proppen en brainstormde we wat, maar moest ik er echt even rustig over nadenken en dit hele idee te laten landen... Zou ik zomaar ineens een studio hebben?! Ik besloot thuis wat dingen op papier te zetten en bijna alles in mij zei: DOEN! Bijna zeg ik, want de afstand, was toch wel een dingetje... De studio bevindt zich in Utrecht, Overvecht.


Ik heb namelijk vanaf het begin van een zoektocht naar een studio, geroepen dat deze wel in Nieuwegein moest zijn. Waarom? Simpelweg omdat onze meiden ouder worden en ze dan af & toe best een paar uurtjes alleen thuis konden zijn en ik toch in de buurt zou zijn. Nou is het maar een kleine 20 minuten rijden en er zijn genoeg mensen die dit dagelijks naar hun werk moeten rijden, maar laten we het er op houden, dat ik tegenwoordig gewoon niet zo'n held meer ben op de weg...


Na veel wikken & wegen, nadat ik voor & tegens op papier had gezet, de mogelijkheid om het eerst voor een jaar te proberen was besproken en met een beetje aanmoediging van mijn lieve man, besloot ik Marjolijn vorige week donderdag uit haar "lijden te verlossen". Die had de huur natuurlijk al opgezegd en wachtte in spanning op mijn beslissing!


Whoop, whoop! IK HEB EEN NIEUWE STUDIORUIMTE!!| Waarom een andere studio?

Toen ik mijn bedrijf net startte, had ik altijd al de droom om ooit een eigen fotostudio te hebben. Echter heb ik altijd de mogelijkheid gehad om het of bij de klanten thuis te doen, in een kantoorruimte bij het bedrijf van mijn oom, de zolder heeft een tijd als studio gediend en nu heb ik al sinds een jaar of 4, een speciaal ingerichte daglicht kamer/studio aan huis. Het bevalt me nog steeds prima en toch werd het tijd voor verandering.


Onze meiden slapen namelijk al die jaren al samen in één kamer en als ik heel eerlijk ben, gaat het niet langer. Ik heb het een aantal jaar geleden ook al eens geroepen en toen kwam corona om de hoek kijken. Ik besloot om mijn plannen helemaal los te laten, want alles was zo onzeker. Want wie gaat er in die tijd nou een fotostudio buiten de deur beginnen (sorry Marjolijn, je weet wie het zegt ;P) en wachtte rustig af, tot er wellicht iets op mijn pad kwam en anders zat ik thuis ook nog helemaal prima! En nu gaat het gewoon gebeuren!!


| Druk, druk, druk...

We zijn al lekker bezig geweest... Zo hebben we telefonisch al het een en ander besproken, ging ik er zondag heen om onze samenwerking te vieren (met taart) en om kennis te maken met de eigenaar van het pand. Zondag en maandag hebben we opgeruimd en de kasten leeg gehaald.


Per 1 November zou ik m'n intrek mogen nemen, maar wellicht dat er al eerder spulletjes naartoe verhuizen. We gaan het allemaal zien! Voor nu ben ik vooral in m'n hoofd, druk bezig met de voorbereidingen en ga ik deze week ook mijn spullen in de studio opruimen en kijken wat er eventueel nog weg zou kunnen.


Op maandag, dinsdag, vrijdag en de zaterdagen in de even weken, is de studio beschikbaar voor mij om shoots in te plannen. Andere dagen zijn eventueel in overleg mogelijk, maar wil toch wel proberen om deze dagen aan te houden. Het zal namelijk best anders zijn, zo met de studio buiten de deur. Het zal allemaal best goed komen... Ik heb er ZIN IN!!!Lieve groetjes, Petra
p.s., mocht je vragen hebben n.a.v de blogpost, stuur me dan gerust een berichtje!

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page