top of page

| Veilig werken bij een newborn fotoshoot |


Ik heb in 2019 al eerder een blogpost over geschreven over het veilig werken tijdens een newborn fotoshoot en ondanks dat ik er nog precies hetzelfde in sta en de veiligheid bij een newbornshoot nog steeds bovenaan staat, vond ik het wel tijd voor een frisse blik. Ik heb sindsdien ook zoveel meer mogen leren en ervaring op gedaan. Misschien ben ik in de loop der jaren misschien nog wel iets voorzichtiger geworden.


Als jullie als ouders een newbornshoot bij mij boeken, geven jullie mij het vertrouwen dat ik weet wat ik doe en dat ik mijn uiterste beste zal doen om een mooi resultaat neer te zetten. Natuurlijk is het belangrijk dat de stijl van een fotograaf je aanspreekt en dat het contact fijn verloopt, maar het veilig werken met jullie pasgeboren wondertje is eigenlijk nog veel belangrijker!!


Als (aanstaande) ouder denk je wellicht niet direct na over de veiligheid tijdens een newbornshoot, want je wilt natuurlijk gewoon mooie foto's van je kindje. Want, wat is nou veilig werken met een newborn baby'tje? Natuurlijk heb je het puntje hygiëne, maar ook het 'wanneer plan je de shoot in', is van belang en welke poses zijn veilig. Het is goed om hier ook als kersverse ouders eens bij stil te staan. Newbornfotografie is veel meer dan alleen een baby'tje neerleggen in een bepaalde pose en fotograferen.Om jullie goed te informeren voor de shoot, ontvangen jullie na de reservering een uitgebreide informatiemail met tips & adviezen om tot een fijne en ontspannen fotoshoot te komen. Hierin omschrijf ik tevens mij werkwijze tijdens de shoot. En dan...YES, jullie kleine wondertje is geboren! Ik heb jullie gevraagd om binnen 3 dagen contact met me op te nemen, om de shoot in te plannen. Tijdens het maken van de afspraak stel jullie een, voor mij, enorm belangrijke vraag!


'Heb je een goede bevalling gehad of zijn er complicaties geweest, welke invloed kunnen hebben op het welzijn van jullie kleintje?' En natuurlijk de vraag: 'Hoe doet jullie kleintje het?'


Aan de hand daarvan kijken we naar wanneer we de shoot in kunnen plannen. Misschien had de kleine wat opstart problemen, is hij/zij eerder geboren of is de kleine door middel van een keizersnede ter wereld gekomen en heb je zelf misschien iets langer de tijd nodig op weer op de been te komen.


Wanneer plannen we de shoot? Het meest ideale is om de shoot tussen de 12-30 dagen in