top of page

| Corona maatregelen | Fotoshoot in de fotostudio | Cake smash & newborn |

Dat de maatschappij nogal veranderd is door de huidige corona pandemie, is voor iedereen wel duidelijk... We moeten ons houden aan de 1,5 meter afstand, schudden geen handen en daarnaast zijn er nog meer maatregelen die van belang zijn, zodat dit virus ons land niet verder veroverd! Ik ben er inmiddels al redelijk aan gewend en toch blijft het gek... Niet even gezellig samen een terrasje pakken, naar de bioscoop of samen met de kinderen shoppen voor nieuwe zomer outfits.

Wel geniet ik optimaal van de tijd met ons gezinnetje... Elk voordeel heeft z'n nadeel, toch?


| De fotostudio gaat open!

De afgelopen weken heb ik de toffe @home mini shoots gedaan en is het nog tot 1-6-2020 mogelijk om een mini fotoshoot te boeken, buiten de speciale dagen om. En vanaf morgen (18-5) gaat de fotostudio weer open voor newborn & cakesmash fotoshoots... wat heb ik daar naar uitgekeken! Ik ben druk bezig geweest om te kijken naar de mogelijkheden in de studio, zodat we zoveel als mogelijk die 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Daarnaast heb ik de infomails voor alle fotoshoots aangepast, heeft mijn lieve mama mondkapjes voor me gemaakt, is de studio van boven tot onder grondig schoongemaakt en heb ik de nodige spullen aangeschaft, zoals katoenen handschoenen & desinfectiemiddel. Ik ben er klaar voor!


| De maatregelen in de studio

Hieronder de afbeelding met alle maatregelen die ik in de fotostudio tref en daaronder staan de dingen nog wat uitgebreider vermeld.


Het allerbelangrijkste voor elke fotoshoot, is dat alle gezinsleden geen klachten vertonen als verkouden, koorts of hoesten. Dit geldt uiteraard ook voor mij. Zijn er klachten, dan verplaatsen we de shoot en kunnen we deze weer inplannen zodra iedereen weer in goede gezondheid verkeerd.


Je ontvangt uiterlijk één dag voor de shoot, nog een reminder mail... Hierin staan alle maatregelen nog eens uitgelegd en bevat deze een speciale checklist (van de overheid), ter controle of de fotoshoot door kan gaan...

- Na elke shoot, maak ik de studio grondig schoon en alles wat we onderweg naar de studio (op de eerste verdieping) tegen komen, zoals de deurgrepen, trapleuning, e.d. worden uiteraard ook schoongemaakt.

- Bij binnenkomst zullen we, hoe onpersoonlijk ik het ook vind, geen handen schudden.

- Ik vraag jullie de schoenen in de gang uit te doen en de handen te desinfecteren.

- We proberen zoveel als mogelijk om 1,5 meter afstand te houden, hierdoor zal ik de studio wellicht iets anders inrichten tijdens de shoot.

- Ik zal tijdens de shoot werken met een mondkapje en/of handschoenen. Aangezien het werken met een mondkapje in een verwarmde studio, best intensief kan zijn , kan het zijn dat ik tussendoor een kleine 'break' nodig heb. Dit zal ik als nodig, aan jullie voorleggen. 

- Tussendoor zullen we de handen extra wassen en/of desinfecteren.

- Alle gebruikte spullen, worden na elke shoot gewassen en schoongemaakt. 

 

| Newborn fotoshoot

Bij een newbornshoot kan ik het niet voorkomen om jullie kleintje aan te raken... Tijdens het aankleden, inwrappen en ook bij het poseren. Op verzoek, zal ik hierbij katoenen handschoenen dragen en anders zal ik tussendoor extra desinfecteren. Ondanks dat we verder de afstand proberen te bewaren, kan ik het niet helemaal voorkomen, bij de shoot met oudere broertje(s)/zusje(s) en de familiefoto... Met name bij het poseren van jullie kleintje. Maar als mogelijk, zal ik jullie hier instructies voor geven om hierbij te assisteren. In de uitgebreide infomail, die jullie na reservering ontvangen, staan nog wat meer algemene instructies & tips, welke ook al voor de pandemie werden gebruikt.


| Cake smash fotoshoot

Nu de eerste verjaardag van jouw kleintje in aantocht is, wil je dit vieren met een leuke cakesmash. Het werkt het fijnst om met zo min mogelijk mensen in de studio te zijn, hiervoor overleggen we samen even wat handig is en daarnaast is het ook afhankelijk van het gekozen pakket.

Zoals je wellicht hebt gelezen, bak ik de taarten voor de cake smash altijd zelf. Deze zal ik, net als altijd, volgens strikte hygiëne maatregelen voor jullie maken. Daarnaast zal ik nu ook een mondkapje én handschoenen dragen tijdens het opmaken van de taart.


| Zie ik jullie snel?

Heb je nog zorgen of vragen wat betreft een fotoshoot, stuur me dan gerust even een berichtje of zoek even contact met me via whatsapp (06-14349619)! Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu best wat twijfels hebt voor een fotoshoot en dat is helemaal niet zo gek...Ik zeg altijd, volg je gevoel! Desondanks geef ik je graag meer duidelijkheid over hoe ik werk en wellicht kan ik de twijfels toch bij je wegnemen door het bespreekbaar te maken. Besluit je dat dit toch niet het moment is, is dat ook helemaal prima natuurlijk!


Hopelijk tot snel! Lieve groetjes, Petra

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page