top of page

| Cakesmash fotoshoot | Wat als... |

De cakesmash geen succes is? Ik krijg geregeld de vraag of het ook weleens gebeurd dat een kindje de cake smash fotoshoot helemaal niks vind... In alle eerlijkheid kan ik vertellen dat het gelukkig niet zo heel vaak gebeurd, echter kan ik natuurlijk nooit de garantie geven dat het een succes wordt. Er zijn zoveel factoren waarvan het af hangt of het een feestje of flop wordt!


Als ouders met hun kindje naar de studio komen voor een cakesmash, zegt er altijd wel iemand iets in de trant van 'ik ben benieuwd wat hij/zij gaat doen'. Ondanks dat je je kindje best goed kent, kan het toch heel anders lopen. Zo was een tweelingmoeder er heilig van overtuigd dat haar ene zoontje er vol voor zou gaan en de ander er niks van wilde weten... Nou je raad het al, het was precies andersom! haha| Tips ter voorbereiding

Er zijn een aantal dingen die ik mee gaf als tip om hopelijk tot een succesvolle shoot te komen.

- Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat de kleine in een opperbest humeur is en lekker is uitgeslapen. Ik adviseer altijd om in de ochtend/begin middag, na het eerste slaapje af te spreken.

- Neem altijd iets mee waar de kleine echt dol op is, denk aan stukjes brood, een koekje, rijstwafeltje, maischipjes. Deze kunnen we dan op/om de taart leggen, mochten ze de taart niet zo interessant vinden.

- Mocht het kindje niet fit zijn, dan is het het beste de shoot te verplaatsen. Dit is de belangrijkste reden, waardoor het niet altijd gaat zoals gehoopt.Er zijn ook kindjes die absoluut niet van vieze handen houden... Een pollepel kan dan de uitkomst bieden. Daar kunnen ze ook lekker mee op de taart rammen.


Tenslotte zijn ze natuurlijk in een vreemde omgeving, is elk kindje anders, staat niet iedereen graag "in de spotlight", de taart echt niet lusten, kunnen ze last hebben van opkomende tandjes en kan het ook nog weleens gebeuren dat ze iets onder de leden hebben. Als ze toch eens konden praten...
| Als ze echt niet willen...

Dan zit er niks anders op dan ons verlies te nemen.


Ondanks dat ze er geen in hadden, zitten er meestal gelukkig toch genoeg goede foto's tussen om een selectie te maken. Ik maak namelijk ook altijd wat foto's vooraf, zonder de taart. En mocht de taart geen succes zijn, dan hebben we altijd nog de baddersessie, die dan vaak ook nog wat leuke foto's oplevert.


Mocht dat niet het geval zijn, dan overleggen we samen hoe nu verder en komen we altijd tot een goede oplossing, waar iedereen tevreden mee is.


Dit lieve dametje vond het in eerste instantie erg gezellig om met papa, mama & haar grote zussen op de foto te gaan. Nadat de slingers & ballonnen eraan te pas kwamen was er ook niks aan de hand en gooide ze enthousiast haar handjes in de lucht toen we 'hieper de piep HOERA' riepen en toen... Toen kwam de taart! Ze wilde er niks van weten! Of het nu aan de taart, de aandacht, ons enthousiasme, de vieze vingers (of misschien wel aan mijn gekkigheid) lag, we zullen het helaas nooit weten. Nadat het badje ook geen succes bleek te zijn, besloten we de shoot stop te zetten en dit moppie lekker tot rust te laten komen.


Een weekje later vierde ze thuis haar eerste verjaardag en ook toen wilde ze niks van de taart weten! Wellicht was het toch de taart die hier roet in het eten heeft gegooid. ;)--> Mocht je enige vragen hebben n.a.v. deze blog of andere vragen hebben over een cakesmash fotoshoot, stuur me dan gerust berichtje!Oh ja... kindjes die écht helemaal los zijn gegaan tijdens hun cakesmash, zijn trouwens echt op één hand te tellen... Daarbij zaten er zelf een keer de klodders op de muur & het plafond. De meeste snoepen lekker van de taart en sommige vinden alle versiering en de ballonnen gewoon veel interessanter! Ik trek in ieder geval altijd de hele trukendoos open om tot een gezellig feestje te komen!


Lieve groetjes, Petra50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page