top of page

| Een bruidsfotograaf kiezen | Tips|

Hoe kan je nou een fotograaf kiezen, uit al die fotografen in de regio... Of zelfs uit het land! Zoek eens op google en je vindt er genoeg. Voordat je echt op zoek gaat, denk er dan eerst eens over na, wat jullie graag zouden willen... En vraag eens rond in de familie- & kennissenkring naar ervaringen.| Professioneel

Kijk eens rustig op verschillende websites van fotografen in de regio...Daar kan je vaak al een heleboel informatie uit halen... want, ziet de website er professioneel uit? Is de informatie duidelijk? Staan er genoeg verschillende voorbeeldfoto's?


| Stijl

Willen jullie graag foto's die een lichte uitstraling hebben of kies je liever voor een meer moody, of vintage bewerking van de foto's? En hou je van de journalistieke manier, waarbij er niks geposeerd wordt of wil je graag meer gestylde foto's... Dit is toch wel een essentieel puntje bij het kiezen van een bruidsfotograaf.| Is er een klik?

Jullie hebben een fotograaf gevonden en nu...Is er een klik? Persoonlijk vind ik het (vrijblijvende) kennismakingsgesprek, altijd enorm prettig... Want ik stel jullie wat persoonlijke vragen en vertel natuurlijk ook wat over mezelf & mijn werkwijze. Jullie wensen worden besproken en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Want wat vinden jullie belangrijk? Tijdens zo'n gesprek merk je vaak al of er een wederzijdse klik is of niet... . Deze vind ik persoonlijk onwijs belangrijk en helemaal bij een bruidsreportage. Ik bedoel, ik huppel toch de hele dag een beetje om jullie (en jullie gasten) heen en dan moet je niet het idee hebben, "daar heb je haar weer!".| Budget

Zoek je een fotograaf voor een paar uurtjes of iemand die de hele dag komt fotograferen. Heeft de fotograaf bepaalde pakketten of is er een mogelijkheid om een pakket op maat te maken? Kies je voor een professionele fotograaf die al jarenlange ervaring heeft of iemand die wat minder lang werkzaam is in het vak... Alles hangt toch wel een beetje af van wat jullie willen én wat jullie te besteden hebben voor een fotograaf. de een vindt foto's veel belangrijker, dan de ander en dat is natuurlijk helemaal prima... Er is dan ook voor elk budget wel een fotograaf te vinden!


| Trouwalbum of niet?

Hoe willen jullie straks de foto's ontvangen? Wil je deze simpelweg op een USB hebben of willen jullie een hoogwaardig trouwalbum ontvangen met de mooiste foto's van jullie speciale dag?! Een fysiek album pak je er toch veel sneller bij, om even door te bladeren als de foto's die op de computer blijven staan, toch? Ik ben helemaal voor trouwalbums en zeg altijd;


' Als je over 20/30 jaar in jullie trouwalbum kijkt, moet je hart stiekem nog een een sprongetje maken! '| Recensies

Heb je een goed gevoel bij een fotograaf en was het kennismakingsgesprek fijn, ga dan eens verder op onderzoek uit...(dit kan je natuurlijk ook al voor het kennismakingsgesprek doen) Denk hierbij aan de social media kanalen en kijk ook eens of er op google, reviews te vinden zijn. Maar mooier is natuurlijk als er kennissen/vrienden reeds ervaring hebben met een bepaalde fotograaf, dan voelt het vaak al een stuk vertrouwder. Maak je niet gelijk zorgen als er een enkele slechte recensie tussen staat ;)
Ik denk dat ik zo wel de meest belangrijke puntjes heb benoemd... Mocht je toch nog iets missen, stuur me gerust een berichtje!Dit blogje is voornamelijk gericht voor het kiezen van een bruidsfotograaf, echter zijn er bij bepaalde takken toch weer andere dingen waar je op moet letten, bij het kiezen van een fotograaf... Begin volgend jaar ga ik hier nog een leuk blogje aan wijden. Mocht je vast advies willen (uhm ja, van deze fantastische fotograaf), dan weet je me te vinden ;)


Lieve groetjes, Petra

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page