top of page

| Een bruidsfotograaf kiezen | Tips|

Hoe kan je nou een fotograaf kiezen, uit al die fotografen in de regio... Of zelfs uit het land! Zoek eens op google en je vindt er genoeg. Voordat je echt op zoek gaat, denk er dan eerst eens over na, wat jullie graag zouden willen... En vraag eens rond in de familie- & kennissenkring naar ervaringen.| Professioneel

Kijk eens rustig op verschillende websites van fotografen in de regio...Daar kan je vaak al een heleboel informatie uit halen... want, ziet de website er professioneel uit? Is de informatie duidelijk? Staan er genoeg verschillende voorbeeldfoto's?


| Stijl

Willen jullie graag foto's die een lichte uitstraling hebben of kies je liever voor een meer moody, of vintage bewerking van de foto's? En hou je van de journalistieke manier, waarbij er niks geposeerd wordt of wil je graag meer gestylde foto's... Dit is toch wel een essentieel puntje bij het kiezen van een bruidsfotograaf.| Is er een klik?

Jullie hebben een fotograaf gevonden en nu...Is er een klik? Persoonlijk vind ik het (vrijblijvende) kennismakingsgesprek, altijd enorm prettig... Want ik stel jullie wat persoonlijke vragen en vertel natuurlijk ook wat over mezelf & mijn werkwijze. Jullie wensen worden besproken en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Want wat vinden jullie belangrijk? Tijdens zo'n gesprek merk je vaak al of er een wederzijdse klik is of niet... . Deze vind ik persoonlijk onwijs belangrijk en helemaal bij een bruidsreportage. Ik bedoel, ik huppel toch de hele dag een beetje om jullie (en jullie gasten) heen en dan moet je niet het idee hebben, "daar heb je haar weer!".| Budget

Zoek je een fotograaf voor een paar uurtjes of iemand die de hele dag komt fotograferen. Heeft de fotograaf bepaalde pakketten of is er een mogelijkheid om een pakket op maat te maken? Kies je voor een professionele fotograaf die al jarenlange ervaring heeft of iemand die wat minder lang werkzaam is in het vak... Alles hangt toch wel een beetje af van wat jullie willen én wat jullie te besteden hebben voor een fotograaf. de een vindt foto's veel belangrijker, dan de ander en dat is natuurlijk helemaal prima... Er is dan ook voor elk budget wel een fotograaf te vinden!