top of page
fb-cover.jpg

Op deze pagina vindt je alle informatie betreffende

de '31-dagen december foto challenge'.

Het allerbelangrijkst is weten voor wie je het doet! En dat is natuurlijk voor jezelf, je gezin en ter herinnering aan de laatste maand van dit gekke jaar! Misschien wil je enkel vooruit kijken en interpreteer je de onderwerpen van de december foto challenge zo, zodat je met een frisse blik 2021 tegemoet gaat, zoals het nu is of wellicht gebruik je deze challenge wel om dit gekke jaar af te kunnen sluiten. Laat je creativiteit de vrije loop of hou het lekker simpel. Je bent hier helemaal vrij in, want dit is JOUW project!

| Regels...

Welke regels? Eigenlijk zijn deze er niet echt! Dit is jouw fotoproject... Bij sommige onderwerpen zal ik wat tips geven of extra uitleg als dat nodig is, maar verder mag je elk onderwerp zo vastleggen als hoe jij het voor je ziet. 

| Challenge

Waarom ik het een challenge heb genoemd? Ja, ik moest het beestje een naam geven en was op dit vlak een beetje inspiratieloos! Dat is gelukkig niet terug te zien in de onderwerpen van de challenge ;P. Het enige jammere is misschien dat er geen prijzen aan zitten verbonden... Echter het feit, dat je aan het begin van 2021, een toffe collectie foto's hebt, is eigenlijk al waardevol genoeg toch?

| De onderwerpen

Zijn heel uiteenlopend... Er zitten serieuze onderwerpen tussen, maar er is ook zeker ruimte voor een grapje. Het ene onderwerp richt zich op ons dagelijkse leven, over de feestelijkheden van de maand december en ook de huidige maatschappij en maatregelen rondom het corona-virus zullen aan bod komen. Zeer binnenkort is de lijst met onderwerpen, op deze pagina te vinden!

| Camera of telefoon

Zoals ik in de eerste blogpost ook al schreef, maakt het niet uit, waarmee je de foto's maakt. De een beschikt wel over een spiegelreflex of full frame camera, de ander heeft een compact camera of maakt de foto's met zijn of haar telefoon. Ik weet van mezelf dat ik, wanneer ik kan, mijn camera erbij zal pakken, maar er zullen zeker ook dagen zijn dat ik gewoon mijn telefoon zal gebruiken. 

| Apps

Gezien het feit dat er telefoons gebruikt gaan worden, wilde ik daar toch even wat extra aandacht aan besteden. Naast de gewone camera van je telefoon, heeft deze vaak ook meerdere standen, zoals bijv. de portretstand op de iphones. Daarnaast zijn er veel toffe apps te vinden (gratis of betaald) waarbij je ook de ISO (lichtgevoeligheid) en/of witbalans (temperatuur in een foto, warmer of koeler licht) in kan stellen. Voor de Iphone heb je bijv.: VSCO, Camera+ of ProCamera en voor Android heb je: Google camera & Procam X-lite. 

| Fotografie tips

Hieronder een aantal basistips... Mocht je meer tips willen? Aan het begin van de corona crisis schreef ik een wat uitgebreider blog over fotografie tips in (en om het) huis. Deze kan je hier vinden!

 

- Onder het motto, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je lens schoon is... Dit geldt natuurlijk niet alleen voor camera's, maar ook zeker voor je telefoon of tablet.

- Probeer de camera goed stil en recht te houden, om wazige, bewogen foto's te voorkomen. 

- Licht is een enorm belangrijke factor voor een goede foto, dus kijk goed!

- De mooiste foto's met je telefoon/tablet maak je met de camera aan de voorkant... Een selfie is leuk, maar meestal heeft deze een stuk meer ruis dan de camera aan de achterkant.

- Probeer zo min mogelijk in te zoomen met je telefoon of tablet . Hierdoor krijg je al snel een korrelig beeld. Kies er dus liever voor om wat dichter bij je onderwerp te komen. 

- Houdt de camera/telefoon vaker in de liggende stand, als rechtop... Dat is gewoon veel mooier ;)

| Privacy & Respect

Er is nog één ding wat ik graag wil benoemen en dat is dat, ondanks dat we het toch een soort van samen doen, privacy onwijs belangrijk is... De foto's die een mede challenge-genoot, bijvoorbeeld in de speciale Facebook-groep, met ons deelt, blijven in de groep. Foto's van een ander mogen zonder toestemming van de maker, onder geen enkel beding, gedeeld of gebruikt worden!

Daarnaast wil ik je vragen om elkaar respectvol te behandelen... Mocht iemand bijvoorbeeld om tips vragen, n.a.v. van een gemaakte foto, doe dit dan op een opbouwende manier, zodat iemand er ook wat mee kan :) Negativiteit is er al genoeg in de wereld en wij houden het gewoon lekker positief! 

| Linkjes

Het leek me wel handig om alle linkjes die we gebruiken met de december foto challenge, even overzichtelijk onder elkaar te zetten... hier komen ze...

| Vragen

Mocht je nu nog enige vragen hebben over de december foto challenge of gaandeweg de challenge, zoek dan gewoon even contact met me :)

Voor nu zeg ik...We can do this and let's....

Lieve groetjes, Petra

december-remember.jpg
bottom of page