top of page

| Een review of recensie schrijven |

Bijgewerkt op: 27 dec. 2020

Vroeger moest je het als ondernemer hebben van mond-op-mond reclame... Nou blijft dit toch een van de beste manieren om aan nieuwe klanten te komen, maar in ons digitale tijdperk zijn online reviews & recensies tegenwoordig net zo belangrijk.


Ik bedoel, jij kijkt toch ook bij de recensies als je een nieuwe wasmachine aanschaft? En ben je op zoek naar een aannemer om een dakkapel te plaatsen, dan kijk je ook naar de recensies om erachter te komen of deze persoon zich aan de afspraken houdt en hoe tevreden zijn eerdere klanten zijn met het geleverde werk. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor een fotograaf!


| Negatief of positief

Wat je vaak ziet, als je de recensies van een bedrijf of artikel gaat lezen, dat er vaak meer negatieve, als positieve ervaringen staan. Want ja, jij had een goede ervaring en bent blij met je product... dus waarom zou je een recensie schrijven... Je bent al lang blij dat je weer wasjes kunt draaien met je nieuwe wasmachine ;)


Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook geen ster in ben en het vaak vergeet... Al hangt het daarbij ook zeker af van het feit of ik het product of de dienst heb gekocht bij een groot bedrijf of een kleine ondernemer! Want vooral kleine ondernemers kunnen de steun goed gebruiken!


Mochten mijn klanten een negatieve ervaring hebben gehad of ergens een klacht over hebben, dan hoop ik uiteraard dat ze dit bespreekbaar maken. Op die manier kunnen we samen naar een geschikte oplossing zoeken... Want iedereen wil natuurlijk tevreden klanten, want juist die klanten zullen je sneller aanraden bij een kennis of familielid.| Hoe schrijf je een recensie?

Je wordt door een bedrijf of ondernemer gevraagd om een recensie te schrijven... maar hoe dan? En wat zet je er dan in?


Bij het schrijven van een recensie (voor een fotograaf) kan je denken aan;

- hoe tevreden je bent met het mailcontact voorafgaand op fotoshoot?

- werd er snel op mailtjes of berichtjes gereageerd.

- is de website makkelijk te navigeren en hoe oogt deze?

- dacht de fotograaf met je mee?

- hoe verliep de fotoshoot?

- was de werkwijze duidelijk?

- hoe tevreden ben je met de levering van de foto's en het eindresultaat?

- was de fotostudio opgeruimd en schoon?| Dankbaar

Ik ben altijd onwijs dankbaar als ik weer een recensie heb mogen ontvangen... Zo krijgen mijn toekomstige klanten een beter beeld van mijn werk & service en ik doe stiekem altijd een klein dansje. Om die dankbaarheid te tonen, verloot ik aan het eind van het jaar, onder alle recensies die ik heb mogen ontvangen, een aantal leuke cadeautjes! Dus...


Mocht je het afgelopen jaar een fotoshoot hebben gehad bij Past & Present fotografie, laat dan voor 31-12-2020 een review achter op google of een recensie op de Facebook pagina. Je maakt daarmee automatisch kans op een tof cadeau... Ik ben er nog niet helemaal over uit, wat ik dit jaar weg ga gaven, dus daar ga ik straks een paar leuke story's aan wijden op Instagram!


Heb je nog vragen n.a.v. dit blogje, stuur me dan gerust een berichtje!

Lieve groetjes, Petra

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page