top of page

| Familie fotoshoot op locatie| Wat mag er nu wel? |

| Fotoshoot met familie of gezin

Ik kreeg afgelopen week een aanvraag voor een familie fotoshoot van 12 personen en wat voelde het rot om deze mensen teleur te moeten stellen. Ondanks dat het samenscholingsverbod op is geheven, is het wel zo dat we de afstand van 1,5 meter moeten waarborgen. Dit geldt niet alleen voor mij tijdens het fotograferen, maar uiteraard ook voor de mensen die op de foto gaan en niet uit een huishouden komen. Een familiefoto zoals je deze hieronder ziet, is dus nog niet mogelijk.

Ze wilden graag een mooie foto, zoals deze. Ik kan me echt heel goed voorstellen dat jullie binnen jullie familie/gezin weer wat meer contact zullen hebben. In huiselijke sferen is dit natuurlijk helemaal aan jezelf... Echter run ik een bedrijf en als wij ergens buiten fotograferen en er mocht ineens handhaving/politie voor onze neus staan, krijgen we beide een flinke boete en die wil natuurlijk niemand. Ondanks dat een knusse familiefoto nu niet mogelijk is, zijn er wel wat opties.| Wat is er wel mogelijk?

Een fotoshoot met het eigen gezin, waarbij de mensen uit een huishouden komen is uiteraard gewoon mogelijk... Na zo'n gekke tijd is het natuurlijk ontzettend leuk om die band (die wellicht door deze crisis nog sterker is geworden) vast te leggen met een gezellige, speelse fotoshoot.

Er is wel een mogelijkheid om met meerdere gezinnen op de foto te gaan... Echter zal er geen volledige familiefoto gemaakt kunnen worden (zij-aan-zij), tenzij we de gezinnen wat meer kunnen verspreiden door bijv. in of rondom een boom of als er grote vlakte is. Maar kan me ook goed voorstellen dat dat niet helemaal is, zoals jullie het graag zouden willen en dat is ook helemaal prima natuurlijk. Daarnaast maak ik dan, net als normaal, foto's van de kinderen alleen & samen, de ouders en van de losse gezinnen. Het mooie is dan weer wel, dat je van al deze foto's een toffe collage kan maken of de foto's af kunt drukken en zo een aantal fotolijstjes kunt vullen en de foto's samen toch een mooi geheel maken.


Ik hoop dat ik binnenkort weer met wat grotere familie's op pad mag, want het is altijd enorm gezellig! <3Mocht je afgelopen week op de website hebben geneusd, is het je wellicht opgevallen dat de familie pagina wat aan is gepast en de pagina voor zwangerschapsfotografie er niet meer tussen staat... Deze twee zijn nu samengevoegd en met een goede reden. Ik heb namelijk besloten om geen zwangerschapsshoots meer in de studio te doen. Ik beleef er het minste plezier aan en daarnaast zijn er zoveel fantastische collega fotografen die hier veel beter in zijn... Neem bijvoorbeeld By Marloes photography Mocht er nog een keer een aanvraag komen om een zwangere dame te mogen fotograferen met een zwarte achtergrond, dan wil ik er nog we over nadenken!


Sprekende over een zwarte achtergrond... Er staat ook een nieuw kopje on der reportages! Namelijk de 2-in-1 portret shoots. Deze zullen zeer binnenkort aan het vaste aanbod toe worden gevoegd! Zo enorm gaaf!Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze blog of wil je meer informatie over een familie fotoshoot. Neem dan gerust even contact met me op. Wil je reserveren? Dat kan je hier doen!


Veel liefs, Petra

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page