Informatie newbornshoot 

De eerste weken van jullie kleine wondertje zijn zo enorm bijzonder en ik vind het

een eer dat ik deze eerste plaatjes voor jullie vast mag leggen.

Hieronder vinden jullie alle informatie & instructies voor de newbornshoot... Houd deze in gedachten ter voorbereiding op jullie shoot. Hierdoor kunnen we het maximale uit de sessie halen met verschillende poses en settings.

Hoera!

Jullie kleintje is geboren! Na de geboorte spreken we af dat jullie binnen 1-3 dagen even contact met mij opnemen om te laten weten dat hij of zij is geboren, dan kunnen we samen een datum prikken voor de newbornshoot. Mocht jullie kleintje al geboren zijn, dan hebben we vast al een datum geprikt. We plannen de reportage in, vanaf dat de kleine 12 daagjes oud is (tot ongeveer 4 weken)... Ze zijn dan goed gewend aan het leven buiten de baarmoeder en zo hebben jullie ook de tijd gehad om aan elkaar te wennen.

 

De newbornshoot vindt plaats op een doordeweekse ochtend. Met hoge uitzondering en tegen een extra vergoeding, kan deze, mits mijn agenda dit toelaat, op een zaterdagochtend ingepland worden.

 

De shoot

Newbornsessie’s vinden plaats in de speciaal ingerichte daglicht studio bij ons aan huis. Ik heb daar, ten alle tijden controle over het licht, wat voor mij heel belangrijk is, aangezien ik alleen met daglicht werk. Ik werk met een speciaal systeem en een dubbele beanbag, waarop ik de achtergronddoeken netjes en strak kan vast zetten. Tijdens de shoot fotograferen we tenminste één setting op de beanbag en eentje met een mooie mand of schaal. Mocht de shoot vlotjes verlopen en jullie kindje dit toelaten, kunnen we nog een extra setting gebruiken. 

 

Natuurlijk mag een foto van jullie gezinnetje niet ontbreken en als er oudere broertje(s)/zusje(s) zijn, maken we ook een foto van de kindjes samen. We overleggen samen even wat handig is kwa verloop van de shoot, maar meestal beginnen we met de gezinsfoto en de broertje(s)/zusje(s) foto's.

Voeding

Om er voor te zorgen dat jullie kleintje lekker in slaap kan vallen voor de shoot, werkt het het fijnst als jullie de kleine thuis rond 7.00/7.30 een voeding geven en dan vervolgens bij aankomst in de studio. Vinden jullie het prettiger om de kleine een voeding te geven, vlak voordat jullie deze kant op komen, is dat ook helemaal prima. Voor de voeding in de studio, kleden we de kleine eerst lekker uit en trekken hem/haar dan een mooie romper/pakje aan. Het zou fijn zijn als jullie een lekkere warme omslagdoek mee kunnen nemen. Als de kleine het buikje lekker vol heeft, en heeft geboerd, kunnen we beginnen met de shoot. 

Als jullie kleintje tussendoor behoefte heeft aan een extra drink- of knuffelmomentje, dan is dat uiteraard geen probleem… De kleine runt de show! Als je uitsluitend borstvoeding geeft is het misschien handig om voor tussendoor een flesje af te kolven. Het kan soms wel een uur duren voordat het buikje lekker vol zit en dat gaat ten koste van de sessietijd. Een flesje kunstvoeding kan eventueel ook een uitkomst bieden. Natuurlijk zijn dit enkel adviezen om tot een fijne & relaxte sessie te komen.

Temperatuur

Het zal in de studio rond de 22/24 graden zijn... Newborns zijn het meest comfortabel als ze het lekker warm hebben. In combinatie met het gebruik van verschillende wraptechnieken zorg ik ervoor dat jullie kleintje zich geborgen voelt. Als ik merk dat ze rustig zijn, kunnen we eventueel ook een lief newborn rompertje of broekje gebruiken. Uiteindelijk is ieder kindje anders. Sommige zijn veel wakker tijdens een sessie en anderen slapen voor twee uur aan een stuk.. Ahhhh, wat heb je als newborn  toch een heerlijk leventje!

 

Veilig werken

De veiligheid van jullie kleintje staat met stip bovenaan! Tijdens de shoot doe ik geen risicovolle poses... en daarnaast heeft elk pasgeboren wondertje een eigen grens/gevoel van wat zij fijn vinden. Merk ik dat een kleintje een bepaalde pose niet prettig vind (en dit merk je snel genoeg!), stop ik direct met hetgeen ik probeer te bereiken en ga op zoek naar een andere pose, zodat we toch een mooi resultaat kunnen bereiken. En soms, ja heeeel soms, heeft een kleintje echt zijn/haar dag niet en zullen we de shoot eventueel (in overleg) overnieuw inplannen, als het gewenste resultaat nog niet is bereikt. Ook check ik tussendoor regelmatig de temperatuur van jullie kleintje door in het nekje te voelen. Daarnaast zal ik jullie, de mama en papa, wellicht ook vragen om mij te assisteren. Tijdens het poseren met ouders staat veiligheid uiteraard ook voorop en hebben we altijd 3 punten van contact (borst/buik en twee handen). 

Onlangs schreef ik een blogje over hoe ik veilig werk tijdens een newbornshoot, deze kan je HIER vinden.

Hygiëne

Tijdens de sessie draagt jullie kleintje gewoon een luiertje, tenzij jullie wat blotere foto's zouden willen. En ja...soms kan het dan gebeuren dat de kleine tijdens de shoot wat "laat lopen". Maak je geen zorgen, dat gebeurd nou eenmaal en hoort er een beetje bij! Hygiëne? Alle gebruikte doeken en wraps worden na iedere sessie weer gewassen en schoon opgeborgen.

Papa & Mama

We zullen rond de 2/3 uur bezig zijn met de shoot en adviseer jullie dan om een goed ontbijt te nuttigen voordat jullie deze kant op komen en neem eventueel een broodje o.i.d mee voor tussendoor. Ik zorg dat ik koffie, thee, sapjes en wat lekkers in huis heb. Er is voor jullie ouders een lekker plekje om te zitten. Als er oudere broertje(s)/zusje(s) mee komen, dan zorg ik ervoor dat er wat te spelen staat, al kan je ook altijd iets van thuis meenemen. Wil een van jullie even met jullie oudere kindje(s) naar buiten, dan kunnen ze eventueel in de achtertuin spelen, hebben we een groot grasveld achter het huis en is er een speeltuintje in de buurt. Jullie kunnen er ook altijd voor kiezen dat iemand anders jullie kindje(s) later komt brengen, na de familiefoto op komt halen en/of dat een van jullie met de oudste(n) naar huis gaat.... Het is voor hun natuurlijk ook een lange zit en je het is wel de bedoeling dat jullie kunnen relaxen en genieten van de shoot.

De eerste weken zullen jullie vast volop genieten, al zullen de nachten soms kort zijn. Naast het feit dat de kleine op z'n gemak is, vind ik het ook erg belangrijk dat jullie dat als ouders ook zijn en kunnen genieten van de shoot. Ik blijf het bijzonder vinden als ik van kersverse ouders het vertrouwen krijg om deze mooie periode vast te leggen!

 

Nog even dit…

Ik laat me tijdens de shoot volledig leiden door jullie kleintje. Rust, wederzijds respect en vertrouwen zijn belangrijk tijdens de shoot. Als er iets is dat ik voor jullie kan doen of als jullie je niet prettig voelen bij een bepaalde pose o.i.d…. Laat het me dan alsjeblieft weten!

Tot snel! Ik kijk ernaar uit om jullie kleine wondertje vast te leggen. 

Mocht je nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met me op!

Liefs, Petra

Met de huidige pandemie, zijn er wat extra maatregelen in de fotostudio. Deze heb ik in de infomail al toegelicht en hiernaast, op de afbeelding, vind je de belangrijkste maatregelen voor een fotoshoot in de studio. Heb je enige zorgen of vragen, zoek dan gewoon even contact met me!

Op alle shoots zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing.

PRIVACYVERKLARING

••••

Maak je herinneringen tastbaar met professionele afdrukken & hoogwaardige fotoproducten. Daarnaast is het mogelijk om de albums uit de pakketten, te upgraden naar een groter album en/of met meer bladzijden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor alle producten, formaten & prijzen.

Lees hier meer over mijn werkwijze; van afspraak, fotoshoot tot eind resultaat.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

Past & Present fotografie is de fotograaf in Nieuwegein & omstreken voor jullie bruidsfotografie, newborn fotoshoot, cake smash fotoshoot,  zwangerschapsreportage & familie fotoshoot.